Gode råd

Om man vælger paryk eller hovedbeklædning er en meget individuel sag.

For nogen kan det være rart at vælge parykken, da man måske bedre kan genkende sig selv med hår på hovedet, og andre måske ikke bemærker, at man er syg. For andre, kan det være rart at vælge en hovedbeklædning, da det også er en måde at udtrykke sig på.

Af erfaring vil jeg anbefale, at man har i baghovedet at vælge en paryk, når man har fået sin rekvisition. Årsagen til dette er, at man i de fleste tilfælde kun bliver bevilliget en engangsrekvisition, og da parykker ligger i en anden prisklasse end hovedbeklædning, vil tilskuddet være et godt supplement til køb af paryk.


Hvornår skal jeg prøve paryk?

Nogen tænker, at man først kan prøve paryk når man har tabt sit hår, men man behøver faktisk ikke vente. Hvis du stadig har dit eget hår, kan vi bruge et hårnet hen over håret, så du stadig får et klart indtryk af, hvordan det bliver med parykken på. Hvis du stadig har dit eget hår, kan det også være nemmere at finde præcis den farve, som ligner din naturlige hårfarve allermest.

Det vigtigste er, at du er klar, da det kan være meget overvældende og følelsesladet, at prøve parykker. For mange er det en øjenåbner for, at det er ens virkelighed og at man enten kommer til eller allerede er begyndt at miste håret.

Får du kemoterapi, kan jeg anbefale at prøve parykker inden du mister al din energi, på den måde kan det være mere overskueligt at forholde sig til.


Hvor lang tid tager det at få paryk?

Din Paryk har et stort og bredt sortiment af parykker liggende, så du kan som udgangspunkt få din paryk, så snart vi har fundet ud af, hvilken paryk der passer bedst til dig. Hvis du ønsker en paryk som ikke ligger i det typiske sortiment, kan jeg bestille og få den hjem til dig, på cirka 1 uge.


Er der forholdsregler jeg skal vide?

Mange spørger indtil, hvad prisen er på en paryk. Priserne for paryk har et bredt spektrum, hvor ens forventninger til parykken også er afgørende for, hvilken pris man lander på. Hvis man vælger en paryk af ægte hår, vil prisen være en anden, end hvis man vælger en paryk af fiber. Man kan læse mere om de forskellige typer under fanen Parykker.

Jeg gennemgår priser, kvalitet m.m. når vi ses.

Når vi sammen finder en paryk til dig, vil jeg gennemgå særlige forholdsregler du skal være opmærksom på, alt efter hvilken paryk du ender med at vælge. Derudover vil du få en gennemført vejledning, som vil give et overskueligt overblik over hvordan du skal passe og pleje din paryk.

Når du får din paryk, kan den justeres så den passer nøjagtig til din hovedform. Det kan være den skal klippes lidt til så den bliver lige som du ønsker, og det er selvfølgelig med i prisen.


Har du andre spørgsmål?

Sidder du tilbage med andre spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte mig på 41 81 09 28 eller på mail susanne@dinparyk.dk